miércoles, 15 de noviembre de 2006

25 de novembre. Campionat d'Espanya a Cullera: València - Andalusia


El pròxim dissabte 25 de novembre, a partir de les 4 de la vesprada, el Camp de Rugby Juan Palomares Corella albergarà un nou esdeveniment esportiu d’alt nivell, l’encontre que disputaran les seleccions de València i Andalusia corresponent al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sénior de 1ª Categoria.

La selecció andalusa és l’actual subcampiona d’Espanya, mentre que la valenciana va pujar a la primera categoria del rugby espanyol fa dos temporades, després d’imposar-se als combinats de Navarra i de les Illes Balears a Cullera el mes de desembre de 2004, en Campionat d’Espanya oficial que va servir per a batejar el camp de rugby del Poliesportiu La Partideta de Cullera amb el nom de Juan Palomares Corella.

El partit de dissabte 25 de novembre a Cullera es preveu força disputat. El Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de 1ª Categoria es disputa al llarg de dos temporades en dos grups diferents. En un grup es troben València, Andalusia i Castella-Lleó, mentre que l’altre el formen Galícia, Navarra i el País Basc. Fins al moment, la selecció valenciana ha guanyat un partit i n’ha perdut dos. El factor camp serà decisiu perquè el conjunt valencià, entrenat per l’escocés Hugh Hilmour, aconseguisca una nova victòria. S’espera una remarcable assistència d’aficionats de tot el territori valencià. Al mateix temps, la selecció valenciana ha debutat esta temporada en la Copa d’Europa de Regions, amb enfrontaments davant les seleccions de Languedoc i Midi Pyrinées.

La selecció valenciana la formen jugadors dels principals clubs de la ciutat de València, al costat d’altres com per exemple d’Elx o que juguen fins i tot a Madrid, com és el cas del saguer nascut a La Vila César Sempere, internacional absolut amb la selecció espanyola i una de les figures actuals del rugby espanyol.

El Campionat d’Espanya és organitzat pel Cullera Forval Rugby Club, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cullera i la Federació Valenciana de Rugby. Es tracta, en definitiva, d’un nou esdeveniment de rugby d’elit a la nostra ciutat.