lunes, 20 de agosto de 2007

França vol guanyar el seu Mundial

La selecció francesa partix com una de les favorites del pròxim Mundial que tindrà lloc a terres gal·les, amb la responsabilitat i la pressió que pot suposar actuar d'amfitrions. La passió pel rugby a França és especialment forta a tot el sud del país.

França ocupa actualment la tercera posició en el rànquing de la International Rugby Board, només per darrere de Nova Zelanda i d'Austràlia. 248.000 persones, un 0'4% de la població, juguen al rugby en l'hexàgon francés.

El palmarés dels francesos en els mundials és francament bo, pero només falta culminar-lo amb una copa del món. Per partipacions seria el següent:

1987: Finalistes
1991: Quarts de final
1995: Semifinalistes
1999: Finalistes
2003: Semifinalistes

La Copa del Món de 2007 comença amb un França-Argentina el pròxim 7 de setembre. Els francesos també jugaran a la primera fase davant Namíbia, Irlanda i Geòrgia. Atenció, perquè Argentina i Irlanda són dos ossos durs.

El vídeo que vos adjuntem mostra assajos de la selecció francesa des de l'any 1982 fins al 2007, majoritàriment en diferents copes del món. Al final de tot es posa l'any de la marca i el jugador que la va aconseguir, tot i que el que cal remarcar del vídeo és l'estil francés de joc, molt a la mà i explotant la velocitat d'execució en les transmissions.