lunes, 5 de noviembre de 2007

El Cullera Forval RC després de la Copa del Món de Rugby

Article que es publicarà en L'Expressió de novembre (ix a mitjans de mes). Inclourà també una foto de l'equip sènior. M'ha resultat una miqueta llarg, però ahí va en primícia mundial. Les paraules o expressions en negreta, que no apareixeran en el periòdic, són meues. Bona lectura de part d'Oval (a) Josep.

Després de la Copa del Món de Rugby França 2007, guanyada per Sud-àfrica i amb una sorprenent selecció d’Anglaterra com a finalista, les coses tornen a la normalitat i els diferents equips del Cullera Forval han començat la temporada. Bon inici per a l’equip sènior entrenat pel tàndem format per Carlos Frígola i Jaume Frígola. Dos partits guanyats de dos jugats és el balanç del conjunt blanc-i-blau. En el primer de tots, el Forval es va desfer del Castelló a domicili en un encontre molt disputat, pel marcador de 17 a 27. Una victòria que podem qualificar com a molt meritòria, ja que el conjunt de La Plana es mostra molt fort a casa i quasi intractable. El segon partit també va concloure amb un resultat positiu, esta vegada contra el CAU València-B i al Camp Juan Palomares Corella. El resultat final va ser de 16 a 0 per al Forval, en un matx que es va caracteritzar per una pluja incessant i molesta que va donar un aire èpic a la victòria del Cullera. Fins que s’acabe l’any resten els partits davant el Tatami-Montcada, l’Alzira, el San Roque i Les Abelles-B, mentre que en 2008 es disputarà la segona fase del campionat.

També es troba ja en marxa l’Escola de Rugby del Cullera Forval. Enguany, com és habitual, els equips infantils, alevins i benjamins competixen en els Jocs Esportius de la Generalitat Valenciana. De moment es prompte per a fer alguna valoració, ja que s’han jugat pocs partits, fonamentalment concentracions o trobades, però el més important és la formació dels jugadors, l’aprenentatge continu i el creixement com a persones. Seguirem informant en els pròxims mesos. En relació amb l’Escola, cal dir que encara està oberta la inscripció de jugadors. Els interessats poden telefonar al 635 67 20 96 per demanar tota la informació que vullguen.

Tornant a França 2007, si una cosa ha demostrat la recent Copa del Món de Rugby és que l’esport de la pilota ovalada està en expansió en tot el planeta i que cada vegada és més popular i assumida la seua pràctica. Els valors de la companyonia, la solidaritat, el respecte al contrari i a l’àrbitre, l’esforç, la importància d’allò col·lectiu per damunt de l’aspecte individual, etc., són referents en alça que fan que cada vegada més hòmens i dones, joves i xiquets, juguen al rugby en qualsevol part del món.

En l’apartat mediàtic, la Copa del Món o Mundial, com vullgueu dir-li, és el tercer esdeveniment més vist per televisió en els cinc continents, per darrere només dels Jocs Olímpics i del Mundial de Futbol. No voldria acabar sense esmentar el gran campionat que ha fet la selecció d’Argentina, tercera del món amb una actuació memorable i un espirit de superació difícil de superar, certament encomiable, per davant d’altres països amb una infraestructura econòmica i logística enorme en el món oval, com per exemple Nova Zelanda. Si els sud-americans entren en el Sis Nacions, que passaria a ser el Set Nacions en uns pocs anys, València podria ser la seu de la selecció argentina. Esperem que la cosa vaja avant, per ganes no quedarà. Menció a part mereix la gran organització dels francesos, tot i que només pogueren ser quarts

Una reflexió última. A Cullera som uns privilegiats per comptar amb un club de rugby des de fa 40 anys, tal com poguérem comprovar en la recent exposició commemorativa que tingué lloc a la Casa de la Cultura. 40 anys fent rugby i ara a pel cinquanta aniversari.