miércoles, 19 de noviembre de 2008

Mike Gibson, una llegenda mundial del rugby, visità el Camp Juan Palomares Corella de Cullera el passat 8 de novembre


No és la primera vegada ni serà l'última, però Mike Gibson, una figura mundial de l'esport de la pilota ovalada en els anys seixanta i setanta, visità Cullera i el seu gran amic Juan Palomares Corella el passat 8 de novembre. Gibson, que passà el cap de setmana a la nostra localitat, es va fotografiar amb jugadors infantils, va firmar camisetes per als germans Simon i Michael Artiles i fins i tot es passà el baló amb els jugadors de l'Escola del Cullera. Les fotos que adjuntem en esta entrada i la posterior són d'Enrique Palomares, que va fer miracles amb el seu mòbil per a captar les imatges. Gràcies Enrique, sabem que eres un gran músic i que comptem amb tu per a estos casos.
Cameron Michael Henderson Gibson, o siga, Mike Gibson, va nàixer el 3 de desembre de 1942 a Belfast (Irlanda del Nord). Va ser 69 vegades internacional amb Irlanda (de 1964 a 1979) i atenció, perquè encara té el rècord de jugador que més vegades ha participat en el Torneig de les Sis Nacions (Cinc Nacions en aquella època). Així, Gibson va fer un total de 56 internacionalitats en una càrrera longeva, ja que va ser un jugador que es va cuidar moltíssim. Tants anys jugant al màxim nivell és impensable hui en dia. La seua retirada va ser a Sidney (Austràlia), en un test matx als 36 anys.
A més, ha estat triat millor jugador de la història en la seua posició, la de segon centre, en unes quantes llistes que s'han fet pels especialistes. No obstant això, també jugà d'obertura i d'ala. A Belfast va jugar en els clubs de Cabin Hill i en el Campbell College. També formà part del Dublin University i dels Wanderers, i del Cambridge University RUFC, equip de la conegudíssima universitat anglesa.
Gibson, que es va llicenciar en lleis, ha treballat d'advocat i està a punt de jubilar-se. En la seua carrera esportiva destacaven les seus mans, grans, i el joc de cintura, molt trencador i desequilibrant per als rivals, amb un canvi de peu inigualable.
També va formar part dels Lions, autèntic conglomerat de figures del rugby i és membre del International Rugby Hall of Fame des de l'any de la seua fundació, el 1997. Va ser uns dels quinze jugadors inicials admesos a este selecte club dels millors jugadors de la història. Amb 21 anys debutà a Twickenham amb la selecció irlandesa contra Anglaterra, i des d'ahí batalletes i narracions en té per a donar i per a vendre.