lunes, 18 de mayo de 2009

L'equip aleví del Cullera Forval fa una sensacional competició i finalitza quint en el Campionat d'Espanya. Extensa crònica

Intro
Els alevins del Cullera Forval (jugadors nascuts en 1996 i 1997) han jugat este passat cap de setmana el Campionat d'Espanya d'Escoles de Rugby, disputat a Pozuelo d'Alarcón (Madrid). L'actuació de l'equip ha sigut sensacional i la quinta posició aconseguida fantàstica. Han participat 35 equips alevins.

Independentment de la classificació final, els alevins han jugat a molt alt nivell en tots els partits disputats i han sigut molt competitius, i això últim en l'esport sempre té premi. L'actitud, la concentració i la mentalització també han ratllat a gran altura.

Quatre victòries i una derrota davant el subcampió Marbella és el balanç del Forval, que haguera pogut quedar fins i tot entre els tres primers. Però anem per parts.

Els Campionats d'Espanya d'Escoles de Rugby
Vora 1.500 xiquets dels 5 als 13 anys han participat en els Campionats, en les categories d'alevins, benjamins, prebenjamins i "jabatos", tot un esdeveniment, el major event del rugby de tot l'estat, digne de ser conegut per qualsevol seguidor, i que fomenta l'esport de la pilota ovalada i els millors valors del rugby com l'amistat, la companyonia, l'esforç i el treball en equip.

L'organització, a càrrec de l'Olímpico Rugby de Pozuelo, ha sigut magnífica, així com les instal·lacions del Valle de las Cañas, novíssimes i dos de tres en camps d'herba artificials. Únicament es trobaren a faltar zones d'ombra, ja que la solana madrilenya va fer estralls entre el públic congregat i fins i tot diumenge valia la pena anar amb màniga llarga per a no cremar-se els braços. Les gorres eren tan indispensables com les claus de casa o la cartera.

Jornada de dissabte matí: primers partits i primers assajos dels alevins
El primer partit d'un Campionat d'estes característiques sempre pot resultar complicat, per ser el primer precisament, però el Cullera el va resoldre favorablement vencent l'Ingenieros Industriales Las Rozas per 40 a 0. Després nova victòria, esta vegada davant el Sant Cugat per 35 a 0. Les sensacions eren bones i el Forval havia complit, havia fet els deures i havia quedat en primera posició del seu grup. A partir d'ahí els creuaments dels quarts de final.

El Marbella, un ós en quarts de final
El rival en sort, millor en mala sort, va ser un dels més temuts, el d'una de les millors Escoles de Rugby d'Espanya, el potentíssim Marbella, replet d'argentins, anglesos i irlandesos a parts iguals. Un Cullera crescut va fer un partidàs, però va acabar caient per 20 a 15, la diferència mínima que podia donar-se, o siga, quatre assajos a tres. Xicotets detalls decidiren l'encontre. El millor de tot va ser la segona part del Forval, que després d'anar perdent per 4-1 es posà 4-3 i li faltaren uns instants per a rematar la faena, després d'acorralar el conjunt andalús. Un partit a banda van ser el que disputaren els centres de cada equip, un duel antològic digne dels millors jugadors del Campionat. Observadors neutrals qualificaren este matx com el més emocionant de la competició, no exempt d'un nivell de joc altíssim.


Plors i consol del CAU
La derrota va fer caure les llàgrimes en els primers instants. Al final de l'encontre els jugadors del CAU València, en vore els plors del Forval, van acudir de seguida per a restablir-los els ànims als jugadors cullerans, en l'acció més esportiva del cap de setmana, fent-los el corredor pertinent per descomptat. Juga al rugby i fes amics, tot un lema. Això, i tots els pares i mares del Forval i del CAU animant el Cullera en l'encontre, van ser una de les notes per les quals este esport és tan especial.

Jornada de diumenge matí: millor el 5 que el 8
El diumenge s'havien de jugar dos partits més, els dels 5 al 8. L'objectiu i la consigna eren clars: quedar el més alt possible, el número 5. I així va ser. A més, el joc exhibit espectacular: ràpidesa, mobilitat i potència, tant en la línia de tres quarts com en la davantera. La pressió contra els altres equips, extenuant. El Forval va guanyar primer l'Alcobendas per 25 a 0, actual campió de Madrid (i això es diu prompte). A continuació derrotava el VRAC de Valladolid per idèntic resultat i es feia amb la cinquena posició, molt elogiada per un entés públic madrileny. El CAU València, al qual felicitem pel seu joc i suport al Cullera, s'adjudicà brillantment el Campionat, després de véncer en la final el Marbella per 25 a 10.
Dijous 21: "Hemisferio Rugby"
Dijous, a les 21 h, sopar d'entrepà al Bar Donet, per a vore el programa de Canal + Deportes "Hemisferio Rugby". A les 21.15 comença el programa, que dedicarà un temps als Campionats d'Espanya. A més, la setmana que ve Tele Cullera farà un reportatge complet, del qual ja vos direm dia i hora.

Els pares i mares: fonamentals
La presència d'un bon grapat de pares i mares dels alevins va resultar fonamental en l'actitud de l'equip, dins i fora del camp. A més, la col·laboració ha sigut màxima en l'organització del viatge i al llarg de la temporada en els desplaçaments i altres gestions. El futur és dels seus fills i també d'ells.
Més futur
La Junta Directiva, juntament amb els entrenadors, estan treballant en un Pla de Captació per a tota l'Escola de Rugby en els centres escolars (de "babies" o "jabatos" fins a cadets), a fi de completar els equips, i per al qual acceptem suggeriments. Però també ens val açò: "Juga el rugby, porta als teus amics i fes amics". Crec que s'entén.


Podeu completar-lo enviant-nos les vostres fotos per e-mail o per CD/DVD. També acceptem vídeos.
Enllaç de l'àlbum a la dreta de la pantalla.
Atenció!
Continuen els entrenaments de totes les categories durant el mes de maig al Camp Juan Palomares Corella. El mes de juny els entrenaments seran a la platja, fins que s'acabe l'escola.