domingo, 27 de septiembre de 2009

26-09-2009. Debut de l'Escola de Rugby: Reflexions (lectura recomanada)


Ara fa cinc temporades començà un nou projecte de l'Escola de Rugby del Cullera Forval amb un equip aleví. Ahir dissabte 26 de setembre el Cullera Forval presentava, en el primer amistós de la pretemporada, un benjamí, un aleví, un infantil i un cadet. Precisament una bona part dels cadets que jugaren contra el CAU, formaven part d'eixe equip aleví d'ara fa cinc anys i és tota una satisfacció que seguisquen hui jugant. Si no partia de zero el projecte, li faltava ben poc. Allò era un solar per construir.


El fet de tindre quatre equips enguany en l'Escola, o cinc possiblement per tal com estan a punt de sumar-se els "jabatos" (jugadors nascuts en 2003 i 2004), ha suposat un gran esforç per part dels diversos estaments del Cullera Forval RC. Alguns han tirant més del carro, l'han arrossegat amb força, paciència (molta!) i moral (el triple que la de l'Alcoià); altres han fet el que han pogut segons les circumstàncies de cada u, però qualsevol ajuda i col·laboració s'ha demostrat important. Com es diu, tota pedra fa paret. O tots els granets de l'arena formen la platja. I n'hi ha milions de milions de milions.

Enguany és el moment de créixer, d'anar a més, amb el suport incondicional de tots els pares i mares, decisius en les últimes temporades. I només que ens fan falta quatre o cinc jugadors per categoria per anar més tranquils, per ser millors, per disfrutar més, per competir al major nivell...

Alguns jugadors també s'han erigit en grans captadors. Al remat, es tracta d'una faena col·lectiva que ens incumbix a tots. Cosins, germans, familiars, veïns, amics, companys de classe, coneguts i saludats poden vindre a provar, xafar el camp i vore què és això del rugby. Si els passa el mateix que als nouvinguts d'enguany, l'espirit i la filosofia del rugby els acompanyarà tota la vida. Un esport que desenvolupa les habilitats socials, la solidaritat i l'amistat, tan pròxim.

Prompte farem una reunió informativa amb els pares i les mares per a explicar-los tot el que tenim pensat per a esta temporada i en què poden fer les propostes que vullguen. Continuarà.