viernes, 19 de abril de 2013

Comunicat de premsa de l'Inter RC


ELS REGLAMENTS, LA FEDERACIÓ ELS CLUBS I ELS VALORS DEL RUGBY

El passat cap de setmana assistírem a un dels despropòsits més grans que es poden donar en una competició de Rugby, com fou que els dos equips, CAU i INTER S-18, que han estat tota la temporada disputant el Campionat Autonòmic, estigueren forçats a jugar la tornada d'una semifinal sense poder comptar amb una gran part dels seus jugadors pel fet que aporten un nombre molt important de jugadors a la Selecció Espanyola, si bé l'INTER va ser l'equip que es va vore totalment perjudicat a l'aportar-ne cinc a l'Espanyola, mentre que el CAU sols n'aportava dos, i finalment un per estar l'altre lesionat.

Des de l'Inter volem fer una reflexió a la Federació Espanyola, a la Valenciana i una queixa al CAU.

Quina explicació podem donar als xicons (seleccionats i no seleccionats), que han vist com perdien totes les opcions a una semifinal digna, per un reglament que no té en compte aquesta circumstància? Quina explicació es pot donar al voltant de la manca de sensibilitat d'uns i d'altres? Què podem dir del CAU quan a ells recorrem en primer lloc i a títol personal al Sr. Gimeno, per a comunicar que als seleccionats se sumaven les baixes i altres circumstàncies que ens impedien poder disputar aquest partit, i la resposta fou un no rotund a la pregunta d'un ajornament, tal com es féu l'any passat?

La pregunta que ens fem es… Poden més les normes, els reglaments, que el sentit comú de les persones? No és el rugby el lloc on volem mostrar els nostres valors?

En els Clubs d'Alzira, Tavernes i Cullera treballem de valent, i no des d'ara, ho venim fent des de fa molts anys i n'hem vist de tots els colors… ”gràcies a les regles i les normes i en alguns casos a les persones…”, però aquesta és de les més grosses… Nosaltres treballem per a juntar en les nostres escoles a tots aquells que s'apropen al rugby i parlem de valors com companyonia, repecte… francament estem molt decebuts de tots.

Quan les regles i les normes no existeixen o a totes llums són insuficients o injustes, cal modificar-les. I això es el que fem i farem nosaltres, proposar canviar unes normes que deixen de costat la realitat i que ens han impedit disputar una semifinal, perjudicant els nostres jugadors, pares, mares, socis i a totes les nostres Entitats. Volem i demanem que les federacions canvien esta situació… no volem recórrer al voluntarisme, perquè alguns volen guanyar a costa de tot i no atenen a explicacions ni raonaments.

Quan la llei és injusta, nosaltres mirem al voltant buscant altres persones per a reparar-ho i això es el que vàrem fer, demanant ajuda a tots, començant per l'equip que havia d'enfrontar-se a nosaltres, el CAU, i no trobàrem persones que entengueren que era injust jugar eixe partit. No hi ha hagut comprensió de ningú.

Per tant, esperem que açò no torne a passar i si algú ha de canviar les normes que les canvie, encara que nosaltres sabem que en el món del rugby la immensa majoria d'aficionats, dirigents, socis, jugadors estan amb nosaltres i volen que estes coses no passen… també molta gent del CAU està disgustada per haver jugat eixe partit. CAL REACCIONAR !!!