jueves, 8 de abril de 2010

Agenda esportiva Cullera Forval 10 d'abril: Dia del Rugby

Dissabte 10 d'abril: Programa Dia del Rugby
16.00 h: Concentració de veterans.
16.30 h: Partit de veterans.
17.30 h: Partit amistós de séniors: Cullera Forval RC-Gegants de Novelda.
Dissabte 17 d'abril: Sopar.
Torna el Dia del Rugby un any més. Este Dia va nàixer quasi paral·lel als inicis del club, quan era una secció del Club Nàutic Cullera, a finals dels seixanta i principis dels setanta, i sempre ha tingut lloc en les Festes de Cullera, que comencen una setmana després de Pasqua.

El rugby va ser un dels primers esports, si no el primer, a incorporar-se a la programació de les Festes Majors i així de manera ininterrompuda fins a l'actualitat. Tradicionalment hi ha partits al llarg de tot el dia de totes les categories, bé el primer dissabte de festes, coincidint amb la Baixada de la Mare de Déu del Castell, o bé el segon i últim, el dia de l'Aurora.

En els últims temps hi ha veus que reclamen que es trasllade el Dia del Rugby al mes de juny, a final de temporada, per la dificultat de compaginar el calendari esportiu i el festiu, a més dels problemes per a trobar equips per a jugar, sobretot en el cas de l'Escola de Rugby. Temps al temps.
Així les coses, enguany hi haurà una concentració de veterans, que estan citats a les 16 h de la vesprada. A continuació, a les 16.30 h, partit entre les velles glòries i no tan velles que donaran el millor que poden dins del camp. Alguns d'estos veterans són socis del club, altres s'han incorporat a la directiva o com a entrenadors, i molts d'ells, als quals esperem vore, estan un poc desapareguts en combat i col·laboren sempre que poden amb el club. Per això és positiu el Dia del Rugby, per a reunir exjugadors que no s'han vist en tot l'any.
Finalment, a les 17.30 h, partit inèdit i amistós de séniors entre el Cullera Forval RC i els Gegants de Novelda. Els de la comarca del Vinalopó Mitjà juguen a Segona Territorial Valenciana-Grup Sud, i enguany és el segon any que competixen federats. Els alacantins tenen jugadors provinents de Novelda, Elda, Petrer, Asp, Monforte del Cid, etc. Es tracta, juntament amb el Xàbia Bulls, del club valencià més nou de tots els que es troben federats. El partit servirà per a estretir vincles entre dos clubs allunyats espacialment i temporalment, però molt pròxims a expandir la filosofia del rugby i la seua promoció esportiva. Serà un honor per al Cullera Forval rebre els Gegants de Novelda.